Akut tandlæge

Der kan være flere grunde til, at man har brug for en akut tandlæge. Fælles er, at hvad end der er galt, er smerterne så slemme, at det ikke kan vente.

Tandlivs tandlæge står klar til at tage imod dig

Hos Tandliv tager vi dine tænder alvorligt, og ved, at akutte tandsmerter kan være så stærke, at det kan være en kamp at komme igennem en helt almindelig hverdag.
Når du ringer til os, gør vi derfor vores bedste for at finde en tid hurtigst muligt, så du kan slippe af med dine smerter.

Har du brug for en akut tandlæge i København grundet et uheld eller smerter, er du velkommen til at kontakte os.

Hvornår har man brug for en akut tandlæge?

Der kan opstå mere eller mindre akutte tandsituationer. Nogle gange kan det være betryggende at vide hvornår, der er brug for akut behandling og hvornår det er mindre akut.

Årsager til at man har ondt må ikke bare ignoreres. Smerter fra tænder og tandkød er IKKE normalt. Noget man skal handle på straks. Herunder kan du læse om akutte og mindre akutte, smertegivende tilstande.

Fælles er, at man bør søge tandlæge, så årsagen kan findes og smerterne behandles. Læs mere om de forskellige situationer:

Typiske årsager til, at man har brug for en akut tandlæge København:

 • Tandbylder
 • Tandkødsbetændelse
 • Alvorlige huller i tænderne
 • Betændelse i den inderste del af tanden (nervekammeret)
 • Defekt krone
 • Utæt fyldning
 • En tabt tand.

Derfor kan du have ondt, når du tygger

Der kan være mange årsager til, at du har ondt, når du tygger.

De mest hyppige er:

 • Rodspidsbetændelse
 • Dentininfraktioner (revner i tænderne)
 • For høj fyldning eller for høje kroner
 • Løse tænder
 • Akut tandkødsbetændelse/fremskreden parodontose
 • Løs eller mistet tandkrone.

Oplever du smerter ved tygning, anbefaler vi, at du tager kontakt til tandlægen. Det er dog ikke nødvendigvis en situation, der kræver akut behandling.

Søg akut tandlægehjælp ved:

Ulykke

Har du slået dine tænder helt eller delvist ud ved en ulykke, skal du om muligt opbevare de udslåede tænder i rent vand eller i munden. Dette gælder også knækkede tænder, der giver voldsomme smerter.

Tandpine

Voldsom tandpine skyldes ofte, at man har fået en infektion i tandens nerve. Smerterne er som regel af dunkende eller pulserende karakter og kan komme helt uprovokeret midt om natten, eller mens man sidder stille. Smertestillende som Panodil/Pinex eller Ipren/Ibuprofen kan lindre smerterne lidt (husk at læse indlægsseddel for dosis, bivirkninger og forholdsregler).
Læs mere om tandpine.

Tandbylder

Tandbylder stammer oftest fra en rodspidsbetændelse, hvor betændelsen er blusset op og giver hævelse i nærheden af tanden. Tandbylder går ikke væk af sig selv, og kan være problematiske, alt afhængig af placeringen. Der skal så vidt muligt skabes afløb, så trykket og dermed smerten forsvinder, derefter skal tanden muligvis rodbehandles.
Læs mere om rodbehandling.

Symptomer og tegn på tandpine der ikke behøver akut behandling

De fleste af os kommer til at opleve tandpine på et tidspunkt. Det kan være ekstremt smertefuldt, og for mange uudholdeligt. Der er dog forskel på, hvilke situationer der er behov for en akut tid hos tandlægen

 • Smerte når du spiser. Det er helt almindeligt, at du kan opleve smerte, når du tygger. Det kan være et tegn på huller i tænderne, som ikke nødvendigvis er akut.
 • Isninger i tænderne, hvis du spiser noget koldt eller sødt. Isninger i tænderne er den mest almindelige form for smerte, vi kan opleve i vores tænder.

Smertestillende mod akut tandpine

Har du mange smerter, anbefaler vi, at du tager panodil og Ipren, som kan købes i håndkøb de fleste steder. Det er dog altid en god ide at ringe og rådføre dig med os, så du kan blive smertedækket på bedst mulig vis, indtil vi kan behandle dig.

Her kan du læse mere om anbefalingerne angående håndkøbsmedicin.

Har du brug for en akut tandlæge København, er du velkommen til at kontakte os.

Sådan bestiller du tid hos en akut tandlæge København

Oplever du stærke smerter, knækket en tand eller mistet en tand, skal du kontakte en akut tandlæge. Du er mere end velkommen til at kontakte os, så finder vi en akut tid til dig.

OG HUSK… Det dummeste du kan gøre, er at vente og se om det bliver bedre. Tænder fungerer ikke som resten af kroppen, der ind imellem bare skal have noget ro. Det bedste du kan gøre, er derfor at kontakte en akut tandlæge i København og forhøre dig.

Akut tandlæge uden for åbningstid

Har du akut tandpine, er det vigtigt, at du hurtigt får den nødvendige hjælp. Søger du akut tandlæge uden for vores åbningstid, henviser vi til Tandlægevagten Oslo Plads 14. 

Det er ikke muligt at foretage telefonisk tidsbestilling hos Tandlægevagten i København. Du skal i stedet møde personligt op inden for de angivne åbningstider.

Tandlægevagten Oslo Plads 14 åbningstider:

Hverdage:  kl. 20:00 – 21:30

Lørdag, søndag og helligdage: 10:00 – 12:00 samt 20:00 – 21:30

Ved større og akut behandlingskrævende tandskader og efterblødninger skal du kontakte 1813.

FAQ – akut tandlæge i København

En akut tandlæge er en tandlæge, der tilbyder hurtig behandling af tandrelaterede nødsituationer og smerter. Akutte tandlæger tager sig af problemer, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed, som tandpine, knækkede eller udstødte tænder, infektioner og andre akutte tandproblemer. De hjælper med at lindre smerter og forhindre yderligere skade, indtil der kan udføres en grundigere behandling.

Du bør kontakte en akut tandlæge i følgende situationer: alvorlig tandpine, knækkede eller udstødte tænder, tab af en fyldning eller krone, infektioner eller abscesser, blødning fra tandkød eller mund, skader på tænder eller tandkød fra ulykker, og svulmende ansigt eller kæbe. Disse tilfælde kræver hurtig behandling for at undgå yderligere komplikationer og smerter.

Behandlingen af akut tandpine afhænger af årsagen til smerten. Generelt kan smertestillende medicin, varme- eller koldekompresser og antiseptisk mundskylning anvendes midlertidigt for at lindre symptomerne. Men det er vigtigt at kontakte en tandlæge hurtigst muligt for at identificere årsagen til tandpinen og få passende behandling, der kan inkludere tandrensning, fyldning, tandudtrækning eller andre behandlinger.

Ja, vores akut tandlæger er villige til at behandle nye eller ikke-registrerede patienter, der oplever en tandnødssituation. Formålet med akut tandpleje er at yde hurtig og effektiv behandling for at lindre smerte og forhindre yderligere skade, uanset om du er en eksisterende patient eller ej. Kontakt den nærmeste akut tandlæge for hjælp.

Kontakt os og få rådgivning

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så tvivl ej med at kontakte os.

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Relaterede behandlinger

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Følg os på sociale medier

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Vi er blevet til Tandliv!

Tandlægerne Enghave Plads 6 og Tandlægerne Glostrup er sammen blevet til Tandliv. Vi byder både nuværende og nye patienter velkommen til vores nye platform.