Kosmetisk tandbehandling

Kosmetisk tandpleje er behandlinger, hvis mål er at give tænderne et mere æstetisk udseende, uden der er tale om en egentlig tand- eller tandkødssygdom. Hos Tandliv kan du være helt tryg ved at få realiseret dine ønsker.

Tandliv tilbyder kosmetiske tandbehandlinger

Er du af den ene eller anden årsag utilfreds med udseendet på dine tænder, er du velkommen til at komme til en forundersøgelse hos Tandliv.

Hvorfor kosmetiske tandbehandlinger?

Overvejer du at få lavet en kosmetisk tandbehandling? Måske er du utilfreds med dine tænders placering? Måske du har slået en lille flig af tanden? Eller måske har du fået en misfarvning?

For os er det meget enkelt: En kosmetisk tandbehandling skal give dig et naturligt og harmonisk smil, som sikrer, at du aldrig holder igen med at smile til verden.Ikke et tandsæt er ens og ikke en kunde har samme behov, og det tager vores specialiserede kosmetiske tandlæger altid højde for. Det er vores opgave at lytte til dine ønsker og være åben om, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan.

Baseret på en grundig indsigt i dine ønsker og behov rådgiver vi dig til, hvordan du bedst når det ønskede resultat.

Vi har altid blik for hele ansigtet, og kigger særligt på tænder, mund og kæbe. Derfor er vi ikke blege for at få dig på andre tanker, når vi vurderer, at dine ønsker ikke vil passe til dig.

Når vi i samråd har aftalt en eventuel behandlingsplan, skaber vi et resultat, der er funktionelt, æstetisk og økonomisk.

Det er et område, vi her på klinikken i hjertet af København tager meget seriøst, da vi ved at tændernes udseende for mange mennesker er et følsomt emne og centralt for et godt velvære.

De tre mest almindelige årsager til en kosmetisk tandbehandling

1. Misfarvede tænder

Misfarvninger kan opstå pga. farvestoffer i fødevarer eller tobak, ved rodbehandlede tænder, gamle plastfyldninger, gennemskin fra sølv-amalgam-fyldninger eller som medfødte emaljedefekter. Der kan være flere forskellige behandlingsformer til misfarvede tænder. Hvis misfarvningen skyldes udefrakommende faktorer, kan den afhjælpes med tandblegning. I andre tilfælde kan misfarvningen behandles med plastfyldning eller tandimplantat/nye tænder. Læs mere om, hvordan du kan få hvide tænder.

2. Knækkede tænder

Manglende flager, hjørner eller større dele af kronen. Dette problem kan typisk opstå, som følge af en ulykke, cariesangreb (huller i tænderne), rodbehandling, tænderskæren eller en revne i tænderne, der forårsager et knæk. I nogle tilfælde kan knækkede tænder forårsage stor smerte, hvis bruddet i tanden har været tæt på nerven. I sådan et tilfælde er det nødvendigt at opsøge en tandlæge hurtigst muligt. Her kan du læse mere, hvis du har en knækket tand.

3. Store mellemrum og uregelmæssig form eller størrelse af tænderne

Variationer af tandsættet kan være et charmerende kendetegn, men det kan også være til personlig gene. Derfor er det godt at vide, at retning af tænder kan udføres uden at gennemgå et større indgreb. Nogle gange kræver mellemrum mellem tænder lettere justeringer i tænderne, mens det andre gange kræver, at vi opbygger tænder i plast. Hvis man dog absolut vil have den bedste behandling for mellemrum mellem tænderne, kan man vælge at lave en behandling med Invisalign.

Hvad koster en kosmetisk tandbehandling?

Er du interesseret i at få en kosmetisk tandbehandling, hvad end det er en tandblegning, porcelænsfacader eller noget helt tredje? Alt efter hvilken behandling du ønsker, samt hvad udgangspunktet er for dine tænder, vil prisen også være derefter.

Derfor er det typisk også nødvendigt for os at lave en forundersøgelse, hvor vi efterfølgende kan give dig et prisoverslag.

FAQ – kosmetisk tandbehandling

En kosmetisk tandbehandling er en procedure, der sigter mod at forbedre udseendet af tænderne. Det inkluderer ofte tandblegning, skulpturering af tænderne, brug af tandkroner eller tandimplantater til at erstatte manglende eller skadede tænder, og andre procedurer, der har til formål at øge tændernes æstetik. Kosmetiske tandbehandlinger er ikke nødvendige for at opretholde tændernes sundhed, men de kan hjælpe med at forbedre ens selvtillid og øge tændernes æstetiske appel.

Der findes flere måder at opnå hvidere tænder, som tandblegning hos en tandlæge, regelmæssig tandpleje, en sund kost uden sukkerholdige fødevarer samt at undgå tobak.

Der findes et utal af forskellige råd til at få hvidere tænder, men den sikreste og mest effektive er en tandblegning hos tandlægen.

Et Hollywood-smil refererer til et perfekt, strålende hvidt smil, der ofte ses hos filmstjerner og berømtheder. Dette smil kendetegnes ved rette, velproportionerede tænder uden misfarvninger, huller eller skævheder. Opnåelsen af et Hollywood-smil kan indebære tandblegning, tandregulering, porcelænsfacet eller andre kosmetiske tandbehandlinger for at skabe det ideelle udseende.

Kontakt os og få rådgivning

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så tvivl ej med at kontakte os.

Mød Matthias Keum Finne

Født 1988 og uddannet ved Københavns tandlægeskole i 2012.


Matthias har derudover bl.a. skrevet en artikel i Tandlægebladet om Keratocyster. Herudover har han givet sin mening til kende om øget brugerbetaling til røde patienter i  en artikel i Tandlægebladet, du kan læse ved at klikke på linket.

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om komesetisk behandling, priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Relaterede behandlinger

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Følg os på sociale medier

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Vi er blevet til Tandliv!

Tandlægerne Enghave Plads 6 og Tandlægerne Glostrup er sammen blevet til Tandliv. Vi byder både nuværende og nye patienter velkommen til vores nye platform.