Forebyggende tandpleje

Når man taler om forebyggende tandpleje og sundhedsfremmende tiltag, taler man om at holde sygdom væk og opretholde sin sundhed.

What is a denture?

Hos Tandliv har vi mange års erfaring med forebyggende tandpleje, ligesom vi altid har din tryghed, tillid og tandsundhed i fokus. Derfor kan du trygt besøge vores klinikker for en vurdering af dit behov for behandling med forebyggende tandpleje.

Kom til regelmæssig tjek

Her hos Tandliv lægges fokus i høj grad på samarbejdet med patienten. Vi fokuserer på at finde det optimale resultat og de løsninger, der passer den enkelte. Vi bestræber os på, at alle skal bevare deres egne tænder længst muligt, og dette gøres først og fremmest gennem forebyggende tandpleje.

Den mest almindelige forebyggende tandpleje er at komme til regelmæssig tjek hos tandlægen eller tandplejeren. Her får patienten råd og vejledning til, hvordan man passer sine tænder bedst i dagligdagen og hvilke tiltag, der ville være optimale for den enkelte.

Tidlig diagnostik er vigtig

Tidlig diagnostik ved regelmæssige tjek kan forhindre større behandlinger, og mange tandsygdomme kan behandles med en god mundhygiejne. Hos os bruger vi derfor meget tid på at instruere patienten i brug at forskellige hjælpemidler til renhold af tænderne, som f.eks tandtråd, mellemrumsbørster og korrekt tandbørstning.

Derudover indebærer forebyggende tandpleje røntgenbilleder ca. hvert 2. år, da man nemt kan følge evt. udvikling af caries (huller).

Regelmæssig tandrensning er også en del af den forebyggende tandpleje. En tandrensning foretages for at forebygge tandkødsbetændelse og parodontose ved at fjerne tandsten, som sidder på tænderne. Det er individuelt, hvor ofte man har brug for en tandrensning. Vi fluorlakerer, da dette styrker emaljens modstandskraft og sænker progressionshastigheden af caries.

Individuel rådgivning om kost og tandbevarende behandlinger såsom udskiftning af sølvfyldninger eller kronebehandling er også en del af den forebyggende tandpleje.

Læs mere om forebyggende tandpleje her:

Kontakt os og få rådgivning

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så tvivl ej med at kontakte os.

Mød Zohair Azzouzi

Født 1974, uddannet fra Københavns Universitet fra Odontologisk Institut på Tandlægeskolen i 2004. Erfaren tandlæge, som har undervist på Tandlægeskolen i KBH i tandkødssygdomme og foretager særlige behandlinger i paradentose.


Zohair har ligeledes publiceret en artikel i Tandlægebladet om “parodontittis juvenilis”, som kan læses her eller læses om på Odontologisk Instituts hjemmeside.

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om forebyggende tandpleje, priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Relaterede behandlinger

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Følg os på sociale medier

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Vi er blevet til Tandliv!

Tandlægerne Enghave Plads 6 og Tandlægerne Glostrup er sammen blevet til Tandliv. Vi byder både nuværende og nye patienter velkommen til vores nye platform.