Invisalign

Med Invisalign kan du få det smil, du drømmer om. Bøjlen er både gennemsigtig og aftagelig, så tandretningsprocessen sker så diskret som muligt.

Få rettet dine tænder ud med invisalign hos tandliv

Hos Tandliv har vi specialcertificering fra Invisalign, så du og dine tænder er i de bedste hænder.

Hvad er Invisalign?

Invisalign er en moderne måde at rette tænder på. I modsætning til den mere traditionelle form for regulering med bøjler som togskinner, er en Invisalign-bøjle gennemsigtig og næsten usynlig.

Med Invisalign er det muligt at rette flere former for tandstillingsfejl. Hvad end det drejer sig om store mellemrum mellem tænderne, skæve tænder, enkelte tænder, der stikker uden for tandbuen, underbid eller for tætsiddende tænder, er Invisalign et godt behandlingsvalg.

De gennemsigtige skinner produceres i termoplastisk materiale, dvs. materiale, der er formbart, når det varmes op – og det er naturligvis medicinsk godkendt.

En Invisalign-behandling foregår sådan, at du får specialdesignet et bestemt antal skinner, som du hver anden uge skal skifte, så tænderne konstant rykker sig. Skinnerne kan på den måde både bestemme, hvor meget og hvornår tænderne skal rykke sig.

Igennem behandlingsprocessen kommer du til kontrolundersøgelser hos os for at sikre, at det hele går, som det skal. Behandlingstiden er meget forskellig, da den afhænger af, hvad der skal rettes.

Det endelige resultat er et flot nyt smil, som du kan vise frem til alle.

Hvorfor vælge Invisalign?

Invisalign er blevet en populær form for bøjle og er allerede anvendt af mere end 3 millioner mennesker verden over.

Det skyldes blandt andet, at:

Effektiv behandlingsmetode

Mange har oplevet meget flotte resultater med Invisalign.

Diskrete og gennemsigtige skinner

Skinnerne er både diskrete og gennemsigtige, og det er derfor svært at se, at du overhovedet har bøjle på. Derfor vælger folk i alle aldre ofte Invisalign.

Skinnerne er aftagelige

Du kan tage skinnerne af, når du vil børste tænder, eller når du spiser. På den måde undgår du også at have madrester siddende fast i bøjlen.

Generer ikke læber, kinder og tunge
Bøjlen har en overflade, der ikke generer det indvendige af dine læber, kinder eller din tunge.

Nemme at gøre rent

Invisalign-skinnerne er nemme at vaske, så du konstant sikrer en god mundhygiejne.

Går ikke ud over din tale

Grundet skinnernes meget tynde materiale går skinnerne ikke ud over din tale.

Afhjælper mange typer gener

Invisalign kan afhjælpe mange forskellige typer gener, som skævhed, store mellemrum mellem tænderne, over- og underbid.

Giver ikke smerter

Behandlingsforløbet er forholdsvist smertefrit. De fleste mærker en lille irritation, når de skal skifte fra den ene skinne til den anden, men irritationen aftager efter et par dage.

Få smilet du drømmer om med invisalign

Rigtig mange tror, at så snart man har passeret teenage-årene, er det for sent at få lige tænder. Sådan forholder det sig dog ikke. Med Invisalign er det i dag muligt for alle i alle aldre at få det smil, man drømmer om, uden at skulle gå med de traditionelle togskinner. De fleste forbinder nemlig togskinner med ungdommen, hvilket har afholdt rigtig mange fra at få rettet skæve tænder.

Netop derfor er Invisalign en særlig populær behandling blandt voksne, som ganske enkelt ønsker at få foretaget en kosmetisk tandretning, uden at tiltrække den store opmærksomhed, som traditionelle bøjler ofte tiltrækker.

Hos mange giver en Invisalign-behandling ikke kun kosmetiske forbedringer. Patienter, der har haft særligt skæve tænder, vil højst sandsynligt også opleve en forbedring i form af mundhygiejnen. Når tænder sidder skævt, kan det nemlig være svært at opretholde den mundhygiejne, der skal til for at undgå huller i tænderne og tandkødsbetændelse.

Tandretning med invisalign er derfor ikke kun en investering i selvtilliden men også en investering i dine tænders generelle hygiejne.

Venteværelset hos tandliv

Dit fremtidige smil på 60 sekunder med My Invisalign-app’en

Har du længe gået med tankerne om, hvordan dit smil vil se ud, hvis det stod snorlige? Invisalign har med deres nye My Invisalign-app gjort det muligt på blot 60 sekunder.

My Invisalign-appen er i sin rene enkelhed en app, som kan give dig et realistisk billede af, hvordan dine tænder kan se ud efter brugen af Invisalign. Appen kan nemt og hurtigt hentes ned på din tablet eller smartphone, og fungerer på den måde, at du tager et smilende selfie og uploader den til appen. På mindre end 60 sekunder giver app’en dig et naturtro og præcist billede af, hvordan dit smil vil se ud efter et Invisalign-forløb.

Det Med Invisalign-app’en gør, er at trække på Invisalign’s database med over seks millioner Invisalign-brugere for at forudsige bøjlens effekt i lige netop dit tilfælde. Det sofistikerede SmileView billedbehandlingsværktøj i app’en lægger ikke blot et falskt smil over dit naturlige smil, men det kan opretholde tændernes form og skygge, når du bevæger dem. Appen tager også højde for lysniveauet på individuelle tænder for at vise, hvor meget lysere dine tænder kan se ud, efter at de er flyttet ud af skyggen fra andre tænder.

Download app’en i dag, og se, hvor stor en forskel et forløb med Invisalign kan gøre for dig og dit smil.

Dit behandlingsforløb med Invisalign:

1. Første konsultation

Du skal starte med en konsultation hos os, hvor vi vil tjekke, om Invisalign er den bedste løsning for dig. Hvis vi i fællesskab vurderer, at det er den rette vej, vil vi udarbejde en behandlingsplan og et prisoverslag – og sætte dig grundigt ind i, hvordan behandlingsforløbet vil foregå.

2. Aftryk af tænder

Ønsker du efter den første konsultation at takke ja til behandling med Invisalign, skal du have taget røntgenbilleder, for derefter at få lavet aftryk af dine tænder. Aftrykket skal vi bruge til at fremstille dine skinner.

3. Opstart af behandlingen

Når vi har fremstillet dine skinner, skal du ind til os igen, hvor vi vil forklare dig udførligt, hvordan du skal bruge tandskinnerne.

4. Udskiftning af tandskinnerne og kontrol

Du skal have skinnerne på døgnet rundt, bortset fra når du spiser eller skal børste tænder. En stor del af behandlingsforløbet handler om at udskifte dine skinner til nye skinner hver anden uge, i en specifik rækkefølge. Det er udskiftningen fra én skinne til en anden skinne, der sikrer, at dine tænder gradvist flytter sig til det endelige resultat.

I løbet af behandlingsforløbet skal du til kontrol på vores klinik, hvor vi tjekker, at dine tænder flytter sig, som de skal. Det er forskelligt, hvor ofte, man skal til kontrol på klinikken, men det er som regel en gang hver 6. uge.

5. Når behandlingsforløbet er færdigt

Når du er færdig med behandlingen, skal vi sikre, at din tandstilling forbliver, som den skal. Derfor kan du enten vælge at få en plastskinne, som du skal have på om natten – eller du kan få limet en meget tynd metaltråd fast på bagsiden af dine fortænder til at fastholde din nye tandstilling.

Dét skal du huske – under behandlingen

For at du kan opnå de ønskede resultater, skal du have dine skinner på minimum 22 timer i døgnet. Det er derfor vigtigt, at du kun tager skinnerne ud, når du spiser, børster tænder og gør skinnerne rent.

Rengøring af skinnerne

For at du ikke skader dine tænder, når du har Invisalign skinnerne på, er det meget vigtigt, at du rengør dine skinner grundigt. Det gør du ved at skylle dem i lunkent vand.
Samtidig er det vigtigt, at du børster tænder og bruger tandtråd lige efter, at du har spist og før, du tager skinnerne på igen.

Overhold desuden dit eftersyn og tandrensning, som du plejer.

Tyggegummi og rygning ​

Selvom det kan lokke, fraråder vi, at du tygger tyggegummi eller ryger, imens du har skinnerne på. Tyggegummi kan ødelægge dine skinner ved at sætte sig fast – og rygning, med skinner i, kan misfarve dine tænder. Derudover kan dine skinner blive plettede eller misfarvede og miste deres usynlige “effekt”.

Priser på Invisalign

Prisen på din Invisalign behandling afhænger af, hvad udfordringen med dine tænder er, og hvor meget en tandretning kræver for netop dig. Der er nemlig forskel på behandlingsforløbet og længden. Derfor kan vi først give dig et prisoverslag over din behandling, efter du har været din første konsultation. Prisen kan variere mellem alt fra 13.000,- til 40.000,- kroner.

Du kan læse mere om bøjletypen her.

FAQ – Invisalign

Invisalign er en moderne metode til at rette tænder uden brug af traditionelle bøjler. Det indebærer brug af en række næsten usynlige, aftagelige og skræddersyede plastskinner, kaldet aligners, som gradvist flytter tænderne til den ønskede position. Invisalign er populært blandt voksne og unge, da det er diskret, komfortabelt og bekvemt.

Prisen på Invisalign er forskellig fra person til person, og det afhænger meget af din tænders tilstand. Efter en indledende samtale giver vi dig et prisoverslag over din behandling. Prisen kan variere mellem alt fra 13.000,- til 40.000,- kroner.

Forskellen på Invisalign og normale bøjler ligger i deres udseende og metode. Invisalign bruger aftagelige, næsten usynlige plastskinner, mens traditionelle bøjler anvender fastgjorte metalkomponenter og tråde. Invisalign er mere diskret og komfortabelt, mens traditionelle bøjler kan rette mere komplekse tandproblemer. Behandlingstiden varierer også afhængigt af den valgte metode.

Kontakt os og få rådgivning

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så tvivl ej med at kontakte os.

Mød Malene Krogh Andersen

Uddannet fra Københavns Universitet på Odontologisk Institut som Tandlæge fra 2002 og derudover som specialtandlæge/ortospecialist på Specialtandlægeuddannelsen i 2008.


Malene har under sit studie bl.a. publiceret en artikel om risikofaktorer for lav molarbidskraft hos voksne ortodontiske patienter.


Derudover er Malene medlem af:

  • Foreningen af Specialtandlæger i Ortodonti
  • Dansk Selskab for Ortodonti
  • Europæisk Selskab for Ortodonti

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om invisalign, priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Relaterede behandlinger

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Følg os på sociale medier

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Vi er blevet til Tandliv!

Tandlægerne Enghave Plads 6 og Tandlægerne Glostrup er sammen blevet til Tandliv. Vi byder både nuværende og nye patienter velkommen til vores nye platform.