Fritvalgsordning – gratis tandpleje til unge mellem 18-21 år

Pr. 1. juli trådte den nye aftale om gratis tandpleje til unge ml. 18-21 år i kraft. Du kan læse mere om den nye ordning her på siden.

Bliv glad patient i vores tandlæge nær Albertslund

Hvem omfatter aftalen?

Ordningen kommer til at blive rullet ud over de næste 4 år, således at man i år starter med årgangen fra 2004. I 2023 gælder ordningen også årgang 2005 og således frem til 2026, hvor den sidste årgang, nemlig årgang 2007, bliver indlemmet. Det vil sige, at i 2022 er det KUN årgang 2004, der kan benytte aftalen.

Det kan godt være lidt forvirrende at finde ud af, om man er med i ordningen eller ej. Reglen er, at hvis du er født før 2004, så er du IKKE omfattet af den nye aftale, desværre.

Hvordan virker aftalen?

Hvis du er en af de heldige, der er født i 2004, så har du nu muligheden for selv at vælge, om du vil fortsætte i skoletandplejen eller flytte til en privatklinik. Hvis du ønsker at fortsætte i skoletandplejen, skal du ikke foretage dig noget. Du vil automatisk blive indkaldt til eftersyn, når det er tid.

Hvis du derimod ønsker at flytte til en privat klinik, skal du selv henvende dig til skoletandplejen og fortælle dem hvilken klinik, du ønsker at flytte til. Dernæst sendes de nødvendige dokumenter til klinikken samt, hvornår du er forventet at skulle til eftersyn igen. Når tiden kommer, vil du blive kontaktet af din nye tandklinik angående aftale til eftersyn.

Det er skoletandplejen, der afgør, hvornår eftersynet er. Hvis du ønsker eftersyn før det, er det desværre på egen regning.

Hvad dækker aftalen?

Aftalen dækker eftersyn, røntgenbilleder og tandrens. Derudover dækker aftalen behandlinger op til ca. 2000 kr. Alt derudover skal der søges om til skoletandplejen. Æstetiske behandlinger såsom tandblegninger og tandregulering dækkes ikke.

Vidste du, at man allerede som 16 årig kan benytte fritvalgsordningen? Det foregår på samme måde.
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt Tandliv i dag

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig med dine tandproblemer.

Kontakt os og få rådgivning

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så tvivl ej med at kontakte os.

Mød Zohair Azzouzi

Født 1974, uddannet fra Københavns Universitet fra Odontologisk Institut på Tandlægeskolen i 2004. Erfaren tandlæge, som har undervist på Tandlægeskolen i KBH i tandkødssygdomme og foretager særlige behandlinger i paradentose.


Zohair har ligeledes publiceret en artikel i Tandlægebladet om “parodontittis juvenilis”, som kan læses her eller læses om på Odontologisk Instituts hjemmeside.

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Mere om priser og tilskud

Lån til tandlæge

Se behandling

Priser

Se behandling

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Følg os på sociale medier

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Vi er blevet til Tandliv!

Tandlægerne Enghave Plads 6 og Tandlægerne Glostrup er sammen blevet til Tandliv. Vi byder både nuværende og nye patienter velkommen til vores nye platform.