Ny patient – skift tandlæge til Tandliv

Er du lige blevet patient hos os, skal du til din første undersøgelse på vores tandklinik. Har du ikke allerede booket en tid, kan du kontakte os her.

For nogle patienter er udsigten til skift af tandlæge en langsom og besværlig proces med opkald og meget papirarbejde. Sådan er det dog ikke hos Tandliv.

Til din første aftale som ny patient, vil vi oprette din journal og gennemgå et almindeligt eftersyn af dine tænders sundhed. Er du bange for at gå til tandlægen, sikrer vi, at vi får talt om det sammen.

Skift tandlæge til tandliv

Din første undersøgelse

Når du lige er blevet ny patient hos Tandliv, er det første skridt at bestille en undersøgelse hos os. Til undersøgelsen får du en god samtale med din nye tandlæge, hvor I får gennemtjekket dine tænder. Undersøgelsen er prisfastlagt af Sundhedsstyrelsen. Find priserne her.

Den første undersøgelse er vigtig, da vi skal:

Oprette din journal
Vi skal have oprettet en journal til dig, hvori vi både får registreret hvilke og hvor mange tænder og fyldninger, du har. Denne status er lovpligtig. Det gøres for, at vi kan følge din udvikling og for at have en journal liggende, som kan anvendes ved evt. ulykker.

Vi noterer os samtidig, om du har nogle sygdomme og allergier, vi skal være opmærksomme på. Det gøres for at sikre, at dine tandbehandlinger foregår under de helt rette forholdsregler.

Vi indhenter også gerne din journal fra din tidligere tandlæge. Ønsker du, at vi indhenter journalen fra din tidligere tandlæge, vil vi bruge første undersøgelse til at tjekke sundheden af dine tænder og forebygge sygdomme.

Tjekke sundheden af dine tænder og forebygge sygdomme
Til første undersøgelse laver vi også dét, vi kalder for et “eftersyn”. Det er et tjek af både hvordan dine tænder, dit tandkød, slimhinder og kæbeled har det. På den måde får vi et indblik i, om du har behov for en tandbehandling.

Har du behov for en tandbehandling, giver vi dig et skøn over, hvad der skal laves, hvilke behandlingsmuligheder der er og et prisoverslag.

Du kan læse om de nyeste tilskudsregler til tandlæger på vores side om tilskud.

Har du tandlægeskræk, taler vi om det

Er du bange for at gå til tandlægen, sørger vi for at få talt ud om dine bekymringer til første undersøgelse. Vi er specialuddannet i tandlægeskræk og har altid fokus på dette i vores tandbehandlinger. 

Er det nemt at skifte tandlæge?

Det korte svar er ja. Du er måske lige flyttet til byen og forsøger at skifte til en ny tandlæge. At skifte tandlæge når du flytter er ikke en besværlig proces, da det ikke kræver at du bestiller en tid. Du skal dog alligevel kontakte os, så du er sikker på at blive indkaldt i rette tid.

Når du har kontaktet os, indhenter vi selv din journal og andre informationer, så du kan blive indkaldt til dit årlige eftersyn. Du skal dog huske at informere din gamle tandlæge ved flytning til os, inden dit næste tandeftersyn.

Hvorfor vælge en ny tandlæge?

Der kan være mange grunde til at skifte til en ny tandlæge. De hyppigste grunde er ofte følgende:

  • Flytning
  • Dårlig service
  • Uoverskuelig priser (her kan du se vores → priser)
  • Nyt job.

Årsagen til tandlægeskift kan være mange men uanset hvilken, så vil vi gøre vores bedste for at give dig et nemt og hurtigt skifte.

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark? Klik her for at se hvilke tilskud, du kan få til vores behandlinger.

Hvorfor vælge os?

Du skal vælge os som din nye tandlæge, fordi vi er et harmonisk lille team med stor ekspertise inden for alle slags tandbehandlinger. Vores klinikker danner rammerne for et dynamisk og afbalanceret arbejdsmiljø med plads til humor og godt humør. Vi sætter en stor ære i at samarbejde om alt på klinikken, hvilket vi mener kommer dig til gode.

Tandlægerne hos tandliv står klar til at hjælpe dig

Er det lang tid siden, du har været til tandlæge?

Hvis det er mere end 1 år siden dit sidste tandlægebesøg, anbefaler vi nye patienter, at vi tager røntgenbilleder af tænderne. Langt de fleste huller opstår i mellemrummet mellem tænderne, hvor det er svært at komme til at holde rent og ligeledes svært at opdage i god tid.

Røntgenbilleder
Et sammenbidsbillede i hver side kan afsløre selv små huller, før de skal bores i. Derfor er røntgenbilleder af tænderne en god ide og til stor hjælp.

Tandrensning
Det er vigtigt at få fjernet tandsten, da det samler bakterier. Man kan ikke selv fjerne tandsten, det skal fjernes enten af en tandlæge eller en tandplejer.

Priser
Røntgenbilleder og tandrensninger er prisfastsat af Sundhedsstyrelsen og er derfor ens for alle tandlæger i Danmark.

Koster det noget at skifte tandlæge?

Som patient har du frit tandlægevalg, og det koster dig intet at skifte til os som din nye tandlæge. Når du vælger os som din nye tandlæge, skal du være opmærksom på, at vi skal foretage et eftersyn, før du kan få fuld tandstatus hos os.

Har du fået taget røntgenbilleder for nylig, bliver de automatisk overført til os. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du får taget røntgenbilleder med to års mellemrum. På den måde kan vi lettere vurdere dine tænder ud fra tidligere tandhistorik – og samtidig afgøre, hvor ofte du skal have taget røntgenbilleder fremadrettet.

Behandlinger ved første undersøgelse

Nogle gange er der tid til at lave mindre behandlinger allerede ved den første undersøgelse. Det kunne være et lille hul i en tand eller en forebyggende behandling som fluorlakering og instruktion i rigtig tandbørstning og brug af tandtråd.

Behandlinger er ikke inkluderet i prisen for en undersøgelse.

Kontakt os, og bestil en tid

Har du spørgsmål, eller vil du blot bestille en tid, er du velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål.

Kontakt os og få rådgivning

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så tvivl ej med at kontakte os.

Mød Zohair Azzouzi

Født 1974, uddannet fra Københavns Universitet fra Odontologisk Institut på Tandlægeskolen i 2004. Erfaren tandlæge, som har undervist på Tandlægeskolen i KBH i tandkødssygdomme og foretager særlige behandlinger i paradentose.


Zohair har ligeledes publiceret en artikel i Tandlægebladet om “parodontittis juvenilis”, som kan læses her eller læses om på Odontologisk Instituts hjemmeside.

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Følg os på sociale medier

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Vi er blevet til Tandliv!

Tandlægerne Enghave Plads 6 og Tandlægerne Glostrup er sammen blevet til Tandliv. Vi byder både nuværende og nye patienter velkommen til vores nye platform.