Tilskud til tandlæge

Vi ved, at en tandlægeregning for mange kan være en stor udgift. Alligevel er det utroligt vigtigt at passe på sine tænder, og en udeblivelse fra tandlægen kan få alvorlige konsekvenser. For at give dig et overblik over de forskellige typer af tilskud der findes, har vi samlet en oversigt, der gør det lettere for dig at se hvilken type tilskud, du har mulighed for at søge.

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Tilskud til tandlægebehandling hvis du er over 18 år

Når du er over 18 år, kan du frit vælge din tandlæge. Du betaler selv for undersøgelse og behandling, men du får tilskud til tandlæge fra det offentlige til forskellige behandlinger, hvis klinikken – ligesom os – har en overenskomst med regionen.

Regionen giver tilskud til følgende behandlinger hvis du er over 18 år:

 • Regelmæssig diagnostisk undersøgelse
 • Kontrol af diagnostiske fund ved diagnostiske undersøgelser
 • Tandrensning
 • Udvidet diagnostisk grundydelse
 • Individuel forebyggende behandling
 • Kontrol efter individuel forebyggende behandling
 • Bitewings
 • Tandfyldning
 • Rodbehandling
 • Tandudtrækning
 • Visse operative indgreb
 • Undersøgelse og behandling af tandkødsbetændelse.

 

Tilskuddets størrelse afhænger af behandlingens art og din alder. Det udgør mellem 15 og 65 % af tandlægens honorar. Ved operation og visse plastfyldninger er tilskuddet et fast beløb.

Er du grøn, gul eller rød?

Du har måske hørt om den nye kategorisering af patienter i grønne, gule og røde farvespor. Opdeling af patienter i farvespor er en del af den nye overenskomst mellem Tandlægeforeningen og Regionernes Lønnings- og Takstnævn fra 2015.

Tilskud til tandlæge gennem den offentlige sygesikring

Her på klinikken arbejder vi i overensstemmelse med den aftale, der findes mellem Dansk Tandlægeforening og Sygesikringen. Langt de fleste behandlinger er omfattet af denne aftale. Tilskuddet fra sygesikringen fratrækkes automatisk og bliver udspecificeret på regningen.

Tilskud til tandlæge gennem Sygeforsikring Danmark

Det kan være en fordel at være medlem af Sygesikring Danmark, hvor der er yderligere mulighed for at få tilskud til at mindske tandlægeregningen. Du kan også danne dig et overblik på vores tandlægepriser, hvor du kan se størrelsen af tilskud fordelt over de 3 grupper fra Sygesikring Danmark.

For at få glæde af dit medlemskab af Sygeforsikring Danmark skal du blot meddele det i receptionen, så bliver dine oplysninger automatisk sendt videre.

Tilskud til tandlæge for pensionister

Som pensionist er der også mulighed for at hente økonomisk tilskud til tandpleje igennem kommunen. Gennem § 17 i Pensionsloven kan der søges om hel eller delvis betaling fra kommunen. Fremgangsmåden er forskellig, afhængig af hvilken kommune man bor i, og tilskuddet afhænger af personlige forhold. Vi hjælper gerne med ansøgningen.

Helbredstillæg:
Du kan søge om et helbredstillæg til betaling af egne udgifter til tandlægeydelser, som den offentlige sygesikring giver tilskud til. Derudover gives der helbredstillæg til pensionistens egne udgifter til aftagelige tandproteser, hvis kommunen vurderer, at udgiften er nødvendig.

Personligt tillæg:
Udover helbredstillæg kan folkepensionister få et personligt tillæg, hvis økonomiske forhold er særligt vanskelige. Det er kommunen, der vurderer pensionistens økonomiske forhold. Man kan søge om personligt tillæg på Borgerservice.

Tilskud til tandlæge for førtidspensionister

Hvis du er førtidspensionist og får førtidspension efter de regler, som var gældende før 1. januar 2003, er du omfattet de samme regler som folkepensionister.

Hvis du er førtidspensionist og har søgt eller fået tilkendt pension efter 1. januar 2003, er du i stedet omfattet de regler, der gælder for tilskud til kontanthjælpsmodtagere. 

Tilskud til unge og studerende

Som ung og studerende kan pengene være sparsomme, men det er vigtigt ikke at droppe tandlægen, da det kan få alvorlige konsekvenser for dine tænder i fremtiden. Derfor er der heldigvis tilskud at hente for de 18 til og med 24 årige, som kan få tilskud til at dække alle egne udgifter til tandplejen, som årligt overstiger egenbetalingen på 600 kr. (2021).

Er du derimod 25 til 29 år, kan du få samme betingelser, hvis du modtager selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse, men ikke dansktillæg.
modtager uddannelseshjælp, men ikke aktivitetstillæg eller barselstillæg.

Hos os får du desuden 15% studierabat på frie ydelser, hvis du kan fremvise gyldigt studiekort.

Kontakt Tandliv i dag

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig med dine tandproblemer.

FAQ – tilskud til tandlægen

I Danmark kan man få tilskud til tandlægebesøg gennem den offentlige sygesikring og eventuelt privat forsikring. Den offentlige sygesikring dækker en del af omkostningerne ved almindelige tandbehandlinger, men dækningen varierer afhængigt af patientens alder og behandlingstype. Voksne får et mindre tilskud end børn og unge under 18 år, som modtager gratis tandpleje.

Hos Tandliv giver vi også 15% rabat på udvalgte behandlinger til studerende.

Ja, hos Tandliv giver vi 15% studierabat på alle frie ydelser til studerende! Vi vil gerne give en hjælpende hånd til studerende med færre midler, så dit næste tandlægebesøg ikke sprænger budgettet.

For at få tilskud gennem din sygeforsikring hos Sygeforsikring Danmark skal du blot meddele det i receptionen. Så sørger vi for, at dine oplysninger bliver sendt videre til din sygeforsikring.

Kontakt os og få rådgivning

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så tvivl ej med at kontakte os.

Mød Zohair Azzouzi

Født 1974, uddannet fra Københavns Universitet fra Odontologisk Institut på Tandlægeskolen i 2004. Erfaren tandlæge, som har undervist på Tandlægeskolen i KBH i tandkødssygdomme og foretager særlige behandlinger i paradentose.


Zohair har ligeledes publiceret en artikel i Tandlægebladet om “parodontittis juvenilis”, som kan læses her eller læses om på Odontologisk Instituts hjemmeside.

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Mere om priser og tilskud

Priser

Se behandling

Lån til tandlæge

Se behandling

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Følg os på sociale medier

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Pinseferie

Pga. pinsen holder vores klinikker lukket lørdag den 17. og mandag den 20. maj. Vi er tilbage igen tirsdag den 21. maj. 

Venlig hilsen Tandliv