Skæve tænder

Er dit smil ikke helt så harmonisk og lige, som du drømmer om? Hos Tandliv hjælper vi dig gerne med at få dit drømmesmil – skånsomt, diskret og effektivt.

Du behøver ikke at finde dig i skæve tænder

Skæve tænder kan være et stort problem – af både funktionelle og kosmetiske grunde.

En del voksne mennesker har dog svært ved at finde smilet frem ved tanken om en tandregulering. For mange tænker, at tandregulering hører barndommen til – og forbinder det måske med lange, smertefulde behandlingsforløb.

Af samme grund dropper mange voksne mennesker at gøre noget ved deres skæve tænder.

Men du behøver ikke at finde dig i skæve tænder. Det er aldrig for sent at få rettet tænder. Og tandregulering behøver hverken være langtrukkent, smertefuldt eller indiskret.

Kontakt os i dag, hvis du har spørgsmål om tandregulering. Ellers læs videre, og bliv klogere på skæve tænder – og hvordan vi behandler dem hos Tandliv.

Hvad er årsagen til skæve tænder?

Skæve tænder kan skyldes forskellige årsager. De kan være arvelige, ligesom ulykker eller dårlige bidvaner også kan gøre en eller flere tænder skæve.

Andre almindelige årsager kan være:

 • Manglende tænder
 • Pladsmangel i munden, som skubber tænderne sammen
 • Tænder, der står forkert
 • Misdannede tænder
 • Sygdom i kæben
 • Forkert vejrtrækning.

Og husk… Det er aldrig for sent at få rettet tænder.

Sådan behandler man skæve tænder

Hos Tandliv stræber vi efter at tilbyde behandlinger, der giver dig et flot smil – og som holder hele livet. Af samme grund er konsultationen en vigtig forudsætning for en effektiv behandling. Her sikrer vi os også, at vi altid arbejder ud fra dine ønsker.

Tandstillingsfejl og årsagerne kan desuden være vidt forskellige. Derfor findes der heller ikke en universel behandling af skæve tænder. Af samme grund vil vi altid undersøge dig i forbindelse med en konsultation inden en eventuel retning af tænder.

Vil du vide mere om dine muligheder, er du altid velkommen til at kontakte os.

Behandling med facader

Er du ked af din tandstilling eller formen på en eller flere tænder, kan en behandling med facader være en løsning. Med tandfacader kan vi for eksempel ændre formen på dine tænder – uden at det ser unaturligt ud.

En facadebehandling er en smertefri og forholdsvis kort proces. Tandfacader kan derfor være en fornuftig løsning, hvis du har mindre tandstillingsfejl og gerne vil undgå en længere behandling.

Behandling med bøjle

I andre tilfælde vil en tandbøjle være en vigtig del af behandlingen af skæve tænder. Mange voksne mennesker har dog svært ved at forene sig med tanken om et sæt metalglinsende tandbøjler, som stjæler mere opmærksomhed end de skæve tænder, de skal rette.

For andre er det ikke den uønskede opmærksomhed, der kommer i vejen for en tandregulering – men derimod tandlægeskræk eller tanken om en langtrukken og smertefuld behandling.

Måske hører du selv til dem, der har svært ved at forene sig med tanken om en lang behandling og et sæt “togskinner”. Men det betyder ikke, at du skal affinde dig med skæve tænder – uanset om problemet er kosmetisk eller fysisk.

For hos Tandliv kan vi tilbyde tandregulering med den diskrete og næsten usynlige bøjle Invisalign. Den giver dig følgende fordele:

 • Effektiv og skånsom behandling
 • Gennemsigtige bøjler – diskret tandregulering
 • Aftagelige bøjler – ingen gener, når du spiser eller børster tænder
 • God pasform – intet metal, der river i kind, tunge og tandkød
 • Nem rengøring.

Med Invisalign er du altså sikret en lang række fordele. Og så er der næsten ingen undskyldning for ikke at få rettet de skæve tænder.

Få rettet tænder smertefrit hos Tandliv

Tandliv er en smertefri tandlæge. Vores tandlæger holder sig hele tiden ajour med de nyeste teknikker indenfor smertefri behandling, ligesom de alle er uddannet i at håndtere tandlægeskræk.

Sidst men ikke mindst er løbende efteruddannelse af personalet med til at sikre, at du altid modtager en tidssvarende behandling med de nyeste teknikker, materialer og metoder.

Vælger du Tandliv, er der altså ingen grund til at frygte for behandlingen.

Seneste indlæg

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om tandbroer, priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Vi er blevet til Tandliv!

Tandlægerne Enghave Plads 6 og Tandlægerne Glostrup er sammen blevet til Tandliv. Vi byder både nuværende og nye patienter velkommen til vores nye platform.