Har du styr på din tandbørstning?

Har du et sundt og raskt tandsæt, skal du som minimum børste tænder 2 gange om dagen for at holde det sådan. Derudover er det vigtigt, at den tandpasta, du vælger, indeholder fluor, da fluor både er med til at forebygge- og hæmme huller i tænderne.

Hvorfor er det vigtigt at børste tænder?

Når du børster dine tænder, fjerner du plak fra både tænder og tandkød. Får plak lov til at sidde for længe er det årsag til både huller i tænderne (caries) og tandkødsbetændelse (paradentose), hvilket du gerne vil undgå for at holde sunde og raske tænder livet igennem. Derudover sørger regelmæssig tandbørstning også for at holde munden frisk, forhindre dårlig ånde og gule tænder.

Hvilken tandbørste skal du vælge? Almindelig tandbørste vs. eltandbørste

Det er individuelt, hvilken tandbørste der fungerer bedst for den enkelte – om det er en elektrisk eller almindelig. Det vigtigste, du skal være opmærksom på, er om hovedet er blødt og småt nok til at børste de bagerste kindtænder. Er din tandbørste for hård, kan du risikere, at dit tandkød trækker sig tilbage, eller du får slibeskader på tænderne.

Som oftest er hovedet på eltandbørster en del mindre, hvilket for mange gør det nemmere at komme helt ind til de bagerste tænder. Vælger du en eltandbørste frem for en almindelig, er det dog vigtigt, at du husker at komme rundt på alle flader, selvom du ikke selv udfører børstebevægelserne.

Hvor ofte skal du skifte tandbørste?

Det er forskelligt, hvor ofte man skal skifte tandbørste. En god tommelfingerregel er dog, at tiden er ved at være inde, når hårene begynder at stritte, og hovedet mister den originale form. Det er dog vigtigt, at holde bakterie-niveauet på et minimum, ved at ryste vandet af når du har børstet dine tænder. På den måde undgår du bakteriedannelser.

Hvordan børster du dine tænder korrekt?

  1. Når du børster dine tænder, skal det gøres i minimum 2 minutter.
  2. Sørg for at kigge dig i spejlet, så du er sikker på at nå rundt om hver enkelt tand. Alle dine tænders overflader skal have en tur med børsten – dvs. foran, bagpå, i mellemrummene og selve tyggefladerne.
  3. En måde du kan sikre dig at nå alle hjørner og kanter, er ved at skabe samme system, hver gang du børster tænder – start det samme sted, slut det samme sted.
  4. Børst i blide små roterende bevægelser, så du ikke presser tandbørsten for hårdt mod dine tænder. Afslut helst med tandtråd.

Seneste indlæg

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om tandbroer, priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Vi er blevet til Tandliv!

Tandlægerne Enghave Plads 6 og Tandlægerne Glostrup er sammen blevet til Tandliv. Vi byder både nuværende og nye patienter velkommen til vores nye platform.