Mundskyl… Virker det?

Bliv klogere på mundskyl i indlægget her – eller kontakt Tandliv, hvis du har nogle spørgsmål.

Virker mundskyl?

Forebyggelse med mundskyl

Ingen forhåndenværende produkter har kunnet dokumentere nogen nævne- eller købeværdig betydning som supplement til eller delvis erstatning for den mekaniske rengøring af tænderne.
Mundskyl kan kortvarigt give en følelse af god smag i munden, men den fjerner hverken bakterierne i munden eller fjerner årsagen til eksempelvis dårlig ånde.
Reduktionen af plak (bakterieophobning) er som regel så beskeden, at mundskylningerne ikke har nogen virkning på f.eks. tandkødsbetændelse. Mundskyllevæsken skylles hurtigt væk, og den når heller ikke frem til de mest kritiske steder på tænderne. Eksempelvis langs tandkødsranden.

Indholdet i de fleste mundskyl-produkter er heller ikke helt ufarligt. Mange mundskyllevæsker indeholder alkohol som konserveringsmiddel, som blandt andet kan irritere mundslimhinden. Produkter uden alkohol er naturligvis altid at foretrække.

Ydermere indeholder de fleste mundskylleprodukter antibakterielle stoffer. Den nyeste forskning viser, at hvis man indtager for mange af disse stoffer, f.eks ved daglig brug af mundskyllevæsker, kan man udvikle resistens overfor antibiotika. Hvis dette sker, kan det betyde, at kroppen har sværere ved at bekæmpe infektioner i mundhulen og andre steder i kroppen.

Undtagelsen fra ovenstående er mundskylning med klorhexidin, som er et veldokumenteret effektivt middel til i kortere perioder- og på bestemte indikationer – at erstatte eller supplere den almindelige hjemmetandpleje.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte os.

Husk… Den mekaniske daglige, grundige rengøring er altid at foretrække….

Forebyggelse frem for alt!

Seneste indlæg

Kontakt Tandliv for spørgsmål

Har du spørgsmål om tandbroer, priser eller behandlingens forløb?
Kontakt Tandliv i dag og få svar på dine spørgsmål.

Bestil tid

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Hvilken klink du vil ringe til?

Tandlivs tandlæger sørger for en tryg oplevelse trods tandlægeskræk

Vi er blevet til Tandliv!

Tandlægerne Enghave Plads 6 og Tandlægerne Glostrup er sammen blevet til Tandliv. Vi byder både nuværende og nye patienter velkommen til vores nye platform.